Sådan vælger du forlovelsesringe til mænd

Mange traditioner har udviklet sig i tråd med de moderne tider, og dette omfatter også det at fri. I dag findes der kvinder, der foretrækker at være dem, der spørger – frem for at vente på at manden gør det, og mange juvelerer har lavet forlovelsesringe til netop det formål.

Før du spørger, vil det dog være bedst, om du spørger din kæreste, om han vil føle sig godt tilpas ved at gå med en forlovelsesring.

For mænd foretrækker som regel ringe, der er enkle og diskrete; indfatningerne i ringe til mænd indeholder ikke meget ekstra pynt. Denne type ringe er i reglen glatte med lidt eller ingen udsmykning, i modsætning til kvinders forlovelsesringe, sådan som de oftest ser ud i dag.

Kvinder, som vil give deres mænd en ring, kan i stedet vælge at få indgraveret et budskab eller en dato, der betyder noget specielt, på indersiden af ringen.

Former for forlovelsesringe til mænd

Der findes også mere detaljeret udførte forlovelsesringe, der har tofarvede designs. Guld og hvidguld anvendes ofte, men bronze er også en velanvendt farve, der kan give ringen noget karakter uden brug af ædelsten eller dekorationer.

Der findes også mere fyldige ringe med gitter-mønster med indgraverede budskaber. Titan er også et populært valg inden for ringe til mænd på grund af de forskellige metalfarver, så som blå, lilla og mange andre.

Mange mandlige forlovelsesringe har også diamanter, men i modsætning til kvindernes designs, har disse ikke en større diamant, der er omkranset af mindre diamanter. Én enkelt diamant kan naturligvis bruges, og denne sidder normalt i midten af den brede del for at se smartere ud.

Hvis du bestemmer dig for at få diamanter på ringen, bør du kigge efter ringe, der har rende-indfatning i hvilken små diamanter er placeret på ringens sider. Dette design gør også ringen mere modstandsdygtig over for skader, og det er praktisk i forbindelse med herreringe.

Farvede smykkesten kan også indarbejdes i ringens design i stedet for diamanter, og mange kvinder vælger dåbssten, da disse nemt kan indfattes i forlovelsesringen. Perler anvendes sjældent i herreringe, da de er vanskeligere at indfatte og er mere udsat for skader end andre ædelsten.

Den mandlige vielsesring er designet næsten lige som forlovelsesringen, og du kan vælge at parre de to, så din kæreste kan nøjes med én ring i fremtiden.

Pris på ringe til mænd

Prisen på ringe til mænd, ligger i mange tilfælde på samme prisniveau som kvinders. Medmindre der altså er tale om dyre diamantringe til kvinder. Forlovelsesringe til mænd ligger ligeledes i samme prisleje som kvinders. Diamanten er måske ikke lige så stor eller dyr, men metallet vejer tungere i en mandering, hvilket øger værdien betragteligt.

Tofarvede ringe – såvel som ringe med mønstre og udførlige designs – vil også være dyrere. Selv om ringenes design er forskelligt, vil symbolet stadigvæk være det samme; det er for offentligt at bekendtgøre den kærlighed, der deles af parret for resten af deres liv.